top of page
sbb-beeldmerk.png

Stage lopen bij
4 Seasons Fashion

HELAAS.

Na diverse stagiaires te hebben gehad in onze winkel en de daarbij nodige ervaring, hebben wij besloten om geen stagiaires meer aan te nemen.

Wij vinden dit ontzettend jammer, want wij kunnen de stagiaires heel wat leren.

Maar het moet wel van 2 kanten komen.

Lees hieronder verslagen van onze stagiaires welke wij oa hebben gehad:

Stagiaire
Sanne van den Berg

profielfoto.png

In de zomer van 2020 ben ik begonnen met mijn stage bij 4 Seasons Fashion in Zaandam. Ik liep stage voor mijn opleiding TMO Fashion Business en ik heb in totaal 200 uur stage gelopen. Vooral in de schoolvakantie heb ik veel dagen gemaakt en daarnaast heb ik ook een paar dagen in het weekend meegelopen.

Voor mij was 4 Seasons Fashion echt een onwijs leerzame en gezellige stageplek. Tijdens mijn stage heb ik verschillende dingen gedaan. Ik hielp met de verkoop, adviseren, foto's maken, het op- en inhangen van kleding en het prijzen van de kleding. Ik vond het zelf heel fijn dat ik echt dingen zelf op me mocht nemen. Daarnaast hielp ik ook met schoonmaken en kleding opruimen.

Het leukste aan mijn stage vond ik het kleinschalige van de winkel. De klanten kwamen voornamelijk uit de buurt, waardoor er altijd een gezellige sfeer was en ik (toen ik er vaker was) een klik kreeg met de klanten. Ook vond ik het mooi om te zien hoe anders 4 Seasons Fashion te werk gaat dan grote bedrijven; het is veel persoonlijker en de klanten worden echt geholpen.

Maroesja onwijs bedankt dat ik bij jullie stage mocht lopen! Ook wil ik de collega's bedanken en dan met name Henny, Margreet en Cindy. Ik heb echt superfijn met jullie samengewerkt en vond het echt heel gezellig. Het is jammer dat ik niet dichterbij woon anders had ik zeker nog willen blijven.

Sanne van den Berg

Student TMO Fashion business

Stagiaire Kelley
19 jaar
(startte dat ze17 jaar was)

Mijn stage begon bij 4 Seasons Fashion in 2017. Destijds zat ik op de middelbare school en liep ik een snuffelstage. Nu 3 jaar later, doe ik de opleiding Verkoopspecialist op het MBO niveau 3.

Mijn eerste indruk en hoe werd ik ontvangen?

Op het moment, dat ik de winkel binnen liep in Zaandam, werd ik direct goed ontvangen, met vol enthousiasme. Mijn eerste indruk was meteen heel goed en ik was erg enthousiast, ik voelde me ook heel erg welkom.

Mijn ervaringen.

Elke keer leer ik weer wat nieuws. Toen ik mijn stage begon, wist ik niet veel over hoe het is om te werken in een kledingwinkel. Dit was helemaal nieuw voor mij. Door de goede begeleiding van mijn leidinggevende en de werknemers (collega’s) heb ik heel erg veel geleerd. Stap voor stap leer je nieuwe dingen. Ook krijg je feedback over hoe je werkzaamheden op een andere en makkelijkere manier kan doen. Die moet je zeker met beide handen aanpakken, want dan kan je dit veranderen en toepassen in de winkel.

Als stagiaire ga je van het ophangen van de kleding naar een dag leidinggevende zijn.
Dit is hoe ik stap-voor-stap daar naar toe heb gewerkt:

  • Als basis begon ik met het ophangen van de kleding en natuurlijk het prijzen hiervan.

  • Als dat was gedaan, ga je de kleding een plekje geven in de winkel. Uiteraard begeleiden de collega’s of leidinggevende daarbij. Vervolgens gingen we de etalage veranderen en werd er uitgelegd, wat de beste manier is om de mannequin poppen aan te kleden.

  • De volgende stap is het bedienen van de kassa. Het leuke is, dat wij de bonnetjes schrijven op een ouderwetse manier. In het begin kijkt de leidinggevende/collega met je mee, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, ga je het geheel zelfstandig doen.

  • Als volgende stap, ga je de klanten helpen en adviseren. Het contact met de klant leggen, kan in het begin wel eens lastig zijn. Dit omdat het allemaal even wennen is. Wat echt belangrijk is, is dat je de klant helpt, adviseert, naar luistert en het allerbelangrijkste is, dat je klantvriendelijk bent en netjes.

  • Uiteindelijk komen er steeds nieuwe werkzaamheden bij. Bijv. de bestellingen van de klant doorbellen, de voorraadlijsten bijhouden en bijwerken, foto’s maken voor Facebook/Instagram, leidinggevende zijn en nog veel meer. Bij 4 Seasons Fashion heb je altijd wel wat te doen.


Wat heb ik geleerd en vond ik heel erg leuk om te doen?

Het allerleukste vond ik dat ik samen met mijn leidinggevende een dag mee mocht op inkoop. Het was heel indrukwekkend om te zien en ik had het heel erg anders voorgesteld. Maar het was heel leuk om dit een keer mee te maken.


Waar ik echt van geleerd heb, is vooral hoe het is om een leidinggevende te zijn in de winkel. Het leuke was, dat ik op een andere manier naar de winkel ging kijken, en dat was heel indrukwekkend. Doordat je leidinggevende was, mocht ik mijn collega’s opdrachten geven, wat ze moesten doen. Op dat moment waren mijn collega’s stagiaires en dat was heel erg grappig om mee te maken.


Wat ik nog meer geleerd heb, is hoe ik het beste de klant kan adviseren en helpen. Maar een leuk praatje met de klant maken, vind ik ook erg gezellig!


Stagelopen bij 4 Seasons Fashion, is echt heel erg leuk en gezellig! Je leert er elke keer weer wat nieuws en je doet zeker veel ervaring op.

bottom of page